Voeldagboek

Voeldagboek

Mijn relatie met eten is er altijd één geweest die heel zwart-wit gekleurd is. Een echte haat-liefde verhouding, zeg maar. Gradaties gaande van normaal eten, tot heel veel eten en zelfs tot amper of niet eten. Maar eigenlijk gaat het niet zo zeer om eten, het gaat om de oorzaak: om het verhaal, mijn verhaal en veel meer dan dat.

Er zijn van die momenten dat ik zoveel voel, dat ik overdonderd wordt door de emoties en ik het gevoel heb dat ik stik of dreig te verdrinken in pijn en in verdriet. Natuurlijk ben ik wel realistisch genoeg om te weten dat dat niet zal gebeuren, maar ik ervaar het wel op die manier. In eerdere voeldagboeken haalde ik al aan dat voelen mijn sterkte niet is. Ik heb eten soms echt gebruikt om mezelf en mijn lichaam te troosten. Ik heb voornamelijk pijn, verdriet, leegte alsook heel wat andere gevoelens weg gegeten. Want op het pad van mijn verwerking heb ik er ook heel vaak alleen voor gestaan.

Momenteel zit ik een periode dat ik weer zoveel voel: het verdriet dat in mijn lichaam opgeslagen is knijpt mijn keel toe, mijn maag staat op stelten van de stress en zenuwen en in mijn buik roert een bal boosheid. Aan eten kom ik weinig toe, mijn eten blijft steken in mijn keel, ik wil niet eten. Ik weiger het, ik mag van mezelf maar beperkt eten, leg mezelf grenzen op een eet niet meer en 500 kcal per dag. Ik honger mezelf echt uit, maar dat heeft niet zo zeer met eten te maken, het gaat om dat kleine beetje controle dat ik nog heb. Daarnaast is het zo dat als ik honger heb en de honger zo de bovenhand neemt ik de rest niet meer voel…

(C) Cleo Coralie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s