Gedachtenspinsels (blog)

#metoo

De afgelopen tijd werd de #metoo regelmatig gedeeld zowel in binnen -als buitenland en was het zowel op sociale media als in het nieuws een wel besproken thema. De vele getuigenissen maakten veel los. Ik weet dat er naast mij nog veel anderen zijn die die de moed niet vonden om de hashtag te delen of die hun eigen redenen hadden om het niet te doen.

Aan iedereen die het wel deed, ik ben blij te zien dat jullie er volop vooruit durven komen en jullie het stilzwijgen doorbroken hebben. Ik vind jullie allemaal moedige personen!

Aan iedereen die de moed niet kon vinden …

Ook ik werd geraakt door elke nieuwe #metoo en ja, bij elk bericht, bij elke nieuwe #metoo heb ik het moeilijk gehad. Ik heb mt jullie meegeleefd, getreurd, gehuild, boos geweest met elke nieuwe #metoo die ik zag verschijnen en had het wel (heel stil) willen uitschreeuwen: ‘p.s. Ik ook’. Elke nieuwe hashtag was voor mij ook een persoonlijk gevecht met mijn eigen wensen en verwachtingen en de verwachtingen van mijn omgeving.

Jullie lazen het al eerder, ook ik ben een lotgenoot.

Ook ik ben jarenlang seksueel misbruikt maar net als vele anderen had ik mijn redenen om het niet te delen.

Hoe kan ik iets delen wat mijn papa tot in het diepste van zijn ziel gekwetst en geraakt heeft en hij met hart en ziel wil vergeten?

Hoe kan ik iets delen wat mijn mama wil negeren? Omdat mijn ervaringen te dicht bij haar eigen ervaringen aanleunen? En zij daar niet mee geconfronteerd wil worden?

Hoe kan ik iets delen als ik de dader op Facebook heb? Want ja, ondanks alles wat er in het verleden is gebeurd blijft het wel mijn broer.

Hoe kan ik iets delen als de partner van mijn broer en de rest van de familie van niets weet?

Dus hul ik mezelf maar verder in stilzwijgendheid.

Maar het doet me wel pijn …

Cleo Coralie

Advertenties

Een gedachte over “#metoo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s