Voeldagboek

Voeldagboek

Het hele gebeuren vannacht is grotendeels wat aan me voorbij gegaan. Ergens kan ik ook wel de link leggen met vroeger. Echt vroeger is het niet echt, ondertussen is het drie jaar geleden.

Ik weet echt niet wat het was eigenlijk, vannacht, ik ben er nog steeds niet uit. Iets tussen een nachtmerrie en een herbeleving in.

Ik ga proberen te omschrijven wat ik allemaal dacht en voelde en zo.

Ik zag mezelf staan, in het donker en rondom me was het wel licht en wat verder was er een vaag lichtschijnsel in de verte. Ik had blote voeten en blote benen en ik droeg een gestreept slaapkleedje met korte mouwen, dat kon ik zien. Ik stond ergens buiten in de ijzige wind, waar ik juist was zag ik niet. Het voelde echt alsof alle kou van buiten in me kroop en zich in mijn gehele lichaam nestelde. Ik zag een cirkel van licht rondom me alsof ik onder een lantaarnpaal stond, maar dat was niet zo. Verder was de plek waar ik stond zwart, terwijl ik verderop wel licht zag en maanvormige hoge beelden, een straat, huizen en de kabels van de tramlijn. Ik zag en voelde echt de sneeuw op mijn huid, en dat gevoel klopte eigenlijk helemaal niet met waar ik dacht te zijn. En waar ik uiteindelijk ook gewoon bleek te zijn (thuis, op mijn kamer, in mijn bed, onder mijn donsdekens en met een roze/grijze Nijntjes pyjama aan, duidelijk niet het slaapkleedje dat ik mezelf aan zag hebben). Ik kon het niet plaatsen, ik dacht thuis te zijn in mijn kamer. Maar daar was ik niet en het was allemaal zo écht, zo reëel. Dat maakte me nog meer in de war en erg bang. Het laatste wat ik me herinner is een lichtschijnsel dat een beetje verlichte waar ik stond, (alsof een deur open ging ergens) armen om me heen die me optilden. En dan lag ik weer gewoon in mijn bed, rillend van de kou.

Het doet me allemaal wat terugdenken aan drie jaar terug. Ik heb toen na Nieuwjaar, toen het vroor en sneeuwde een zelfmoordpoging ondernomen. Met mijn pyjama aan op een balkon. Dat is zelf de enige link die ik zo direct zie, maar waarom zag ik niet waar ik stond? Ik snap er echt niets van. Ik heb trouwens nog steeds zo’n verschrikkelijke kou.

(C) Cleo Coralie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s