Gedachtenspinsels (blog)

Een Titanic vol mensen

Een Titanic vol mensen

Ik kende een veilig schip, dat een warme thuishaven was voor velen van ons. Allemaal gelijkgezinden bij elkaar, op een schip waar jaren aan gebouwd werd. Het schip was in staat om een grote hoeveelheid mensen veilig op te vangen ook kreeg dit schip een stevig fundament mee, alsook een bekwame bemanning.  Het was een oceaanreus, zo reusachtig dat het schip echt onzinkbaar leek. Er was niemand op het schip die voor mogelijk had gehouden dat de reus kon zinken

Tot er een berg ijs opdoemde in het zich van de kapitein van de oceaanreus, hij probeerde op het laatste moment nog de koers van het schip te wijzigen.  Maar het schip voer in al zijn snelheid op, tegen de ijsrots, ‘mayday mayday’ het was te laat en het schip maakte water door het gapende gat in de romp door het water kantelde het schip, het scheurde open en het brak in tweeën. Overal zag je mensen van het schip springen, trachtend hun eigen leven te redden.

Ook de bemanning verloor de hoop en één voor één sprongen ze het water in. Ik was één van de bezoekers van dit schip, één van de mensen die het zinkende schip verliet. Zeker nadat ik de hoop op een redding verloor, had er iemand onze ‘mayday’ gehoord? Mensen zwommen in het koude water, ze verloren hun hoop en hun vertrouwen. Ik was één van de mensen die overleefde, één van de weinigen die de moed hervond en ik klauterde in een van de reddingssloepen die drenkelingen uit het koude water hielpen.

In het gevecht van de oceaanreus en zijn bemanning met de reusachtige ijsschots werden vele mensen verwond, ze raakten gekwetst, mensen verloren hun hoop en moed om verder te gaan, ik mag van geluk spreken en vond een nieuwe thuishaven. Maar, het doet me pijn en verdriet te weten, dat er nog vele vrienden van mijn zijn die ronddrijven in het koude water, te angstig, te gekwetst, en te weinig vertrouwend … Om op zoek te gaan naar een van de veilige thuishavens die ik wel hervonden heb.

Ik mis hen ontzettend!

(C) Cleo Coralie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s